BejelentésGárdonyi Géza Általános Iskola és Óvoda - Levelek - Informatika
"A számítógép sohasem fogja pótolni az emberi hülyeséget!"

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Informatika oktatás helyzete a leveleki Gárdonyi Géza Általános Iskolában

Borsodi László, informatika tanár 2000 és 2002 között elvégeztem a Nyíregyházi Főiskola számítástechnika tanári szakát. Délutánonként, esténként számítástechnikai szakköröket tartok. A folyamatos, magas szintű munka eredményeként diákjaim sorra nyerték az iskolaszövetségi, megyei versenyeket és rendszeres résztvevőivé váltak az országos rendezvényeknek is. 2003 óta minden nyáron megszervezem az ingyenes Nyári Számítástechnikai Tábort. A rendezvény már négy éve kinőtt iskolánk falai közül. Rendszeresen részt vesznek rajta más intézmények tanulói is. 2007 óta pedig évente már két tábort (kezdő és haladó) is indítok. Munkám során rendszeresen fordultak meg nálam végzős főiskolások - gyakorlatukat teljesítendő. Ezért fontosnak tartottam, hogy szakvizsgával rendelkezzem.

2009. nyarán átadták iskolánk új számítestechnikai tantermét. A terem most már megfelel az egészségügyi követelményeknek.
26 számítógéppel, 1 laptoppal és 1 digitális táblával rendelkezünk. A számítógépeink jelentős része elavult, cserére szorul. Ezért az tanórai keretből ki is szorul a multimédia oktatás. Elsősorban olyan tananyagok oktatására van lehetőség, amely a lassúbb, gyengébb számítógépeken is tanulhatók (programozás, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, alapismeretek, alapszintű számítógépes grafika).Jelenleg 3.-tól 8.-ik osztályig tanítunk informatikát heti 1 órában. Harmadik és negyedik osztályban Borsodiné Farkas Ildikó alapismeretekre tanítja meg a tanulókat (egér- és billentyűzetkezelés), ill. sok játékos, kézügyességet és logikát fejlesztő feladatot oldanak meg.

5. osztályban ismerkednek meg a tanulók a számítógép felépítésével, az operációs rendszer működésével és Logo nyelvű programozást tanulnak.
6. évfolyamon tovább mélyítjük a Logo nyelv ismeretét, animációkat készítenek a gyerekek.
7. osztályosok informatikai alapfogalmakat tanulnak és Pascal nyelven programoznak.
A nyolcadik évfolyamon már a továbbtanulásra felkészítés a cél, ezért elsősorban ECDL tananyagokra építve hardver és szoftver ismereteket tanulnak, szövegszerkesztést és táblázatkezelést gyakorolnak. Lehetőség szerint weblap szerkesztés és HTML programozás is színesíti a tanórákat.

Hivatalosan hetente kettő szakkörön vehetnek részt tanulóink. Szerdán informatikai versenyre készülhetnek fel a diákok (tehetséggondozás), míg csütörtökön elsősorban azokat a tanulókat várjuk, akiknek otthon nincs számítógépük, internetelérésük (felzárkóztatás).
Ezek mellett keddenkét 0. órában - elsősorban a hetedik és nyolcadik évfolyamosok részére - továbbtanulásra és ECDL vizsgára való felkészítést is tartok.

Iskolánk saját szerverrel rendelkezik (www.gardonyi-levelek.sulinet.hu), amely lehetővé teszi honlap üzemeltetését.

 Képgaléria

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!